Брачен советник искрено кажува: На овие работи жените најмногу се жалат кога ќе дојдат на терапија

Брачниот советник Корин Волер од Минесота откри на што најмногу се жалат жените кога се во прашање проблемите во нивната врска. Имено, според нејзиното мислење, она што најмногу им пречи на жените е тоа што секогаш мораат да им кажат на своите сопрузи што да прават кога се обидуваат да се поделат околу домашните работи.

Таа додаде дека ова е пример за „активна одговорност“, која се спротивставува на „пасивната одговорност“. Тој тврди дека жените припаѓаат на првата група, а мажите во втората, што предизвикува тензија во врската.

„Пример за активна одговорност е кога размислувате за тоа кои домашни работи треба да се направат и на крајот всушност ги извршувате. Пасивната одговорност е кога некој има слободно време и може да помогне во домашните работи, но сепак чекате некој да му каже да ги направи “, објасни таа.

Волер дошол до заклучок дека жените сакаат партнери кои се однесуваат „активно и одговорно“ кон домашните работи и децата, а не оние кои треба да спомнат дека ги исполнуваат своите обврски.

@corrinthecounselor Passive Responsibility vs Active Responsibility #relationships #therapy #ThatCloseMessenger #marriage #IDeserveTuitionContest ♬ original sound – Corrin Voeller