Бремената жена го забележала пожарот во населбата, не можела да поверува што се случува

Храбрата трудница видела каде избувнал пожарот и си го ризикувала животот за да го спаси соседот од пожарот. Сара Моган беше дома. Беше ноќ кога нејзиниот сопруг коментираше дека гори пожар по улицата. Нивниот дом, иако во истата улица каде што избувна пожарот, е неколку блокови подалеку. Некои можеби го виделе и пожарот, но биле повоздржани. Но, Сара не го стори тоа. Таа веднаш скокнала во автомобилот и се упатила кон местото на пожарот.

Кога пристигнала, видела дека пламенот се крева и дека домот наскоро може да го проголта. Веднаш истрчала до куќата и тропнала, а потоа тропнала на вратата во обид да го разбуди секој што би можел да биде внатре! Го разбудила човекот кој спиел внатре. Ја отвори вратата, зеде неколку работи и побегна од куќата со Сара. Огнот се проширил насекаде околу нив.

Но, она што е интересно во оваа тешка ситуација е дека главниот лик Сара била бремена во 4,5 месец! „Само што реагирав. Веројатно не е најдобрата идеја, знаете, бидејќи јас сум бремена. Но, не би сакалa да го видам пожарот и да дознаам дека некој загинал, а јас не сум направила ништо“.

Во пожарот таа ноќ беа уништени бројни згради. Но, никој не е сериозно повреден. Противпожарните екипи работеа неколку часа на гаснење на пожарот. Сара сугерираше дека можеби нејзините мајчински инстинкти биле активирани кога таа побрзала во акција.

Сфаќајќи дека можел да умре без интервенција на Сара, господинот што таа го спасила е исклучително благодарен.