Бремена тинејџерка избра посвојување наместо абортус – сега го гледа Бога во својата приказна

Бремена тинејџерка пред 17 години избрала посвојување наместо абортус, а сега го гледа Богот кој е со неа низ целата приказна. Во април 2005 година, тогаш 15-годишната Марлис Моне забременила. Се трудела тоа да го чува во тајност од сите околу неа и продолжила да живее нормален живот на средношколец. Таа продолжи да работи на спотот и се надеваше дека ова „нешто“ во неа едноставно ќе исчезне.

Кога првпат почувствувала како се движи нејзиното бебе, била многу исплашена и сакала да стави крај на сето тоа. „Сакав да престане. Станав вознемирена и депресивна. Бев многу исплашена“, рече таа. Кога нејзините родители дознале за бременоста, иако биле малку разочарани, го прифатиле бебето. Ја однеле ќерката на прегледи и дознале дека е бремена во седмиот месец и дека ќе добие девојче.

Потоа почнаа да разговараат да го дадат бебето на посвојување. Марлис мислела дека ова е најдобрата опција и дека на овој начин нејзиното бебе ќе има подобра иднина. „Знаев дека посвојувањето е најдобрата опција за моето бебе. Му се јавив на нејзиниот татко и му реков дека решив да ја дадам на посвојување и го поканив да биде дел од нашето патување“, рече Марлис. По раѓањето, Марлис целосно се заљубила во својата ќерка. Таа ја нарекуваше Кја Моне иако знаеше дека нејзините нови родители ќе изберат друго име. Таа уживаше во секој момент со своето бебе.

Парот кој го посвоил бебето и го дал името Мерин Алексис, а девојчето сега има 16 години. Бидејќи избрала отворено посвојување, Марлис имала можност да биде дел од животот на нејзината прекрасна прва ќерка. Никогаш не зажалила што избрала посвојување наместо абортус.

„Кога размислувам за минатото, можам да го видам Исус во секој чекор од нашата приказна. Ја гледам Неговата милост и добрина во животите на нејзините нови родители, во нејзиниот живот и во животот на нашата прекрасна ќерка“, рече Марлис.