Брзиот уметник ја заврши својата работа за само 1,5 минута, а потоа направил нешто што ја воодушеви публиката

Многу луѓе сакаат да сликаат, па се опуштаат и уживаат во моментот. Потребно е многу крв, солзи и пот за да се справите со тоа. Потребно е многу трпение и борба за да успеете. Овој уметник Д-Вестри работи на многу интересен начин на сликање. Не знам каков е инаку, но тој е вистински забавувач на сцената.

На некој чуден начин, тој успева да направи ремек-дела за само 1,5 минута. Како гостин во „Anderson’s Viewers Got Tale“, Д-Вестри од Џорџија, САД, излезе на сцената со црно платно и маса со четки и бои. Тој се претстави и рече дека е брз сликар, и дека нешто ќе наслика за 1,5 минута, па дури и помалку, па без одложување тргна на работа.

Има четки во двете раце, а користи само бела боја. Ова ги маѓепса и судиите и публиката. Тешко е на почетокот да се процени што слика. Изразот на неговото лице покажува дека е фокусиран на она што го прави. Рацете му се движат многу брзо и нанесува сè повеќе боја на платното.

По 40 секунди, сè уште е тешко да се каже што слика, но потоа почнува да додава боја. Сега користете црвено-портокалова за да ја комплетирате сликата. Остануваат уште само 30 секунди, а судиите се изненадени што се уште не можат да сфатат за што се работи. Тогаш времето заврши, тој ја превртува сликата и сите разбираат што е тоа што всушност го насликал.

Погледнете ја работата на овој неверојатен уметник во приложеното видео: