Британец примил Украинка дома, за 10 дена поради неа ги оставил жената и децата

Тони Гарнет од Бредфорд, Велика Британија, ја остави сопругата Лорона, со која има две деца, откако се заљуби во Софија Каркаџим, украинска бегалка која ја напушти својата татковина на почетокот на инвазијата.

Тони и неговата сопруга ја однеле Софија во нивниот дом за да и дадат покрив над главата додека таа не го најде својот пат, меѓутоа, меѓу Украинецот и 29-годишната Британка брзо се развиле чувства.

Почнале да поминуваат се повеќе време заедно, да одат заедно во теретана и да разговараат со часови, што набрзо почнало да и пречи на неговата сопруга. Во еден момент Лорна ја нападна Софија и и нареди да излезе од нивната куќа, а Тони тогаш реши да оди со неа.

„Жал ни е за болката што ја предизвикавме, но со Софија имам врска каква што немав досега. Планираме да го поминеме животот заедно“, изјави Тони за The Sun.

„Штом го видов, ми се допадна. Сето тоа беше многу брзо, но ова е нашата љубовна приказна. Знам дека луѓето ќе мислат лошо за мене, но тоа се случува. Видов колку е несреќен Тони“, додаде Софија. Лесија Василенко, украинска пратеничка, рече дека е загрижена за бегалците доколку нивните домаќини ги избркаат.