Вака се воспитуваат децата во јапонските училишта: Видео кое го воодушеви светот!

Јапонија е земја со која отсекогаш владееле по наредби. Познато е дека Јапонците се многу дисциплинирани и полни со почит кон другите, пишува Стил.

За да се изградат вистински луѓе од деца, во Јапонија учениците во училиштата уште од мали нозе учат кои работи се најважни во животот, а меѓу нив е и почитта.

Затоа јапонските ученици го започнуваат денот со гест на благодарност и прегратка со пријател до нив додека седат во круг. Во исто време, сите деца со нетрпение го очекуваат овој мал „ритуал“ и среќно го започнуваат новиот работен ден. Вака изгледа!