Вдовицата и мајка на две деца добилa неочекувана помош од потполно странец

Вдовицата и мајка на две деца Рејчел Датон објавила дека и е потребна помош и добила порака од потполно странец. Нејзините пријатели сакаа да се погрижат нејзините две деца да поминат добар Божиќ откако неодамна почина нивниот татко. Британи Уседа, пријателката на Рејчел, ја опиша Рејчел како личност која ретко бара помош. Нејзиниот сопруг неодамна почина поради проблеми со срцето.

„Рејчел е вредна жена, а нејзините синови се многу млади“, рече Учеда. Таа сакаше да се погрижи Рејчел и нејзините синови да имаат прекрасен Божиќ, особено откако нивниот татко Кејси почина пред само два месеци на 30-годишна возраст. Учеда објасни зошто толку многу сакала да и помогне на Рејчел. Таа рече: „Таа и Кејси го живееја својот живот. Тие се грижеа за нивните сметки. Тие сами ги воспитуваа своите деца. Тие ретко бараа помош, па го направивме ова сега“.

Додека Учеда и уште двајца пријатели решија да им помогнат на синовите на Рејчел, Линдзи Адамс, уште една самохрана мајка, сподели повик за помош на апликацијата Nextdoor за да им помогне на луѓето да донираат облека и играчки. Таа рече: „Сакав да и го олеснам животот на кој било начин“. Пријателите на Рејчел ја убедиле Рејчел да отвори страница за донации за да собере пари за да ги покрие трошоците за погребување на нејзиниот сопруг и да им го олесни животот на нејзините синови.

Линдзи Адамс, која беше потполно странец за ова семејство, направи огромно добро дело за нив и тие дури и не живеат во ист град. Учеда рече: „Не ја познавам Линдзи. Разговаравме изминативе неколку недели, но имам чувство дека љубезноста не е нов концепт“.

Линдзи додаде: „Како да им објасните на вашите мали синови дека тато нема да се врати дома?