Велосипедист удри во сопругата додека славеше победа во финишот (ВИДЕО)

Победата на професионалниот велосипедист Луис Карлос Чиа брзо прерасна од славеничка атмосфера во хаотична кога тој удри директно во својата сопруга која го чекаше на целта.

Чиа се приближуваше кон голот на сцената на Вуелта а Колумбија и веќе ја прославуваше победата.

Во финишот, тој ги крена рацете во воздух во знак на славење, додека неговиот велосипед продолжи да се движи кон толпата фотографи, вклучувајќи ја и неговата сопруга Клаудија Ронканцио.

И тогаш се случи нешто неочекувано. Чиа не можел да го контролира својот велосипед, кој бил спонзориран од дождот, па на крајот удрил во него.

Ронканцио лежеше на подот, со отворени очи и во очигледен шок додека насобраните се обидуваа да и помогнат. Таа на крајот мораше да биде префрлена во болница и заработи неколку конци на главата.

Велосипедистот подоцна победата и ја посвети на сопругата, што веројатно е најмалку што можеше да направи со оглед на околностите.