Вереникот не се појавил на свадбата, а причината е многу себична

Нејзиниот вереник не се појавил на свадбата. Ја оставил сама пред олтарот, а причината е себична и бизарна. Сакаше да го абортира бебето со кое таа беше бремена. Џил, хероината на денешната приказна, навистина мислеше дека е на вистинскиот пат. Беше свршена за маж што го сакаше и не можеше да го помине остатокот од животот со него. Но, нејзината идеја за свадба од бајка и заеднички живот пропадна кога тој не се појави на свадбата. Ја остави сама пред олтарот.

Иако ѝ беше многу скршено срце, понекогаш може да биде многу тешко да го прекинете секој контакт со некој што сте го сакале долго време. Така Џил подоцна повторно се поврза со нејзиниот поранешен и набрзо дозна дека е бремена.

Нејзиниот вереник и рекол дека треба да абортира
Нејзиниот поранешен веднаш рекол дека треба да абортира. Тој не го сакаше нејзиното бебе. Иако Џил се двоумела, таа решила да го сослуша. Имаше големо влијание врз неа и не беше лесно да му се одолее Потоа отишла во клиниката каде ја пресретнале две жени кои се обиделе да ја советуваат да го задржи бебето.

Нејзиниот бивш штотуку помина покрај нив, но тој не можеше да ги спречи нивните зборови: „Не го убивај своето бебе! Ти го сакаш тоа бебе!“
Џил продолжила да оди до клиниката со бившиот, но не можела да ги извади нивните зборови од глава. Кога влегла во клиниката, видела колку е се безлично – не сакале да ги поврзуваат емоциите со таа „процедура“, која всушност била убиство на неродено дете.

За време на „консултацијата“ брзо и биле поставени две прашања и и било покажано дека процесот е многу „чист“ и брз. Тие направиле ултразвук, но според процедурата, на Џил не и било дозволено да ги види снимките или сликите од своето бебе. Кога отишла до рецепцијата да плати за процедурата, Џил добила јасен знак од Бога дека треба да побегне од тоа место.

Таму, на нејзината табела, една од работниците случајно оставила слика од ултразвукот на нејзиното бебе. Џил го видела својот син, рацете и нозете, главата и неговите пупнати прсти и носот. Знаеше дека не може да продолжи. Таа му рекла на својот поранешен вереник: „Ова не е во ред. Го видов бебето на ултразвук. Треба да зборуваме за ова; мора да заминеме одовде“.

Но, тој јасно рече: „Не можам“. Додека Џил се облече во болничка наметка и седеше на студената операциона маса, таа гледаше во инструментите што ќе го убијат нејзиното бебе. Тогаш таа одлучи… Се облече и избега надвор. Џил немаше поим што да прави следно. Персоналот викал по неа: „Каде одиш сега? Што ќе правиш?’ Таа им одговорила: „Не знам, но ова, ова не е во ред“.

Џил отиде во кризниот центар за бременост каде беше пречекана со насмевка и зборовите: „Честитки за вашето бебе! Честитки за вашето мајчинство!“ Џил родила прекрасно момче Николас Џозеф. Сама го одгледала, но знаела дека никогаш не била сосема сама. Знаеше дека Бог е секогаш со неа, на секој чекор од нејзиниот пат.

Подоцна ја посетила клиниката за да им се заблагодари на жените чии зборови ја спасиле. Таа дури и остана добра пријателка со една од нив. Сега Џил ја испраќа оваа порака до сите жени кои можеби размислуваат за абортус:

„Посетете се на времето кога бевте невино, непобедливо девојче – кои беа вашите надежи и соништа? Дали тоа силно девојче некогаш би помислило да го убие своето бебе? Знам дека планираше да пораснеш и да го запознаеш човекот од соништата, да се заљубиш, да се омажиш, да имаш семејство – но сега Бог има друг план за тебе. Вашите соништа се на чекање – знам – но Неговиот план за вас е да го основате тоа семејство; дури и ако тоа вклучува само вас и вашето прекрасно бебе, сè ќе биде добро“.