Верниот германски овчар помина 11 часа во вода за да го спаси сопственикот

Верниот германски овчар помина 11 часа во вода за да го спаси својот сопственик. Тој бил забележан од рибар кој бил во таа област.

Полициските службеници во Моретон Беј, Австралија добиле повик во врска со куче видено во заливот. Повикот го упатил рибар кој видел куче како плива околу лични предмети.

Рибарот сфатил дека можеби чамецот се нашол во неволја, па повикал полиција за помош.

Кога пристигнала полицијата, кучката Хајди била извлечена од водата и одведена на ветеринар. Водната полиција во Бризбејн веднаш започна мисија да го бара својот сопственик.

животот беше спасен
Сопственикот на Хајди беше забележан затоа што беше закачен на неговиот чамец за да остане во живот само неколку часа откако Хајди беше спасена. Тој објасни дека неговиот брод набргу потонал кога бил наполнет со вода откако изгубил струја.

Бидејќи беше вечер, потешко беа забележани. Шеесет и тригодишниот маж бил пренесен во блиската болница каде било констатирано дека нема сериозни повреди.

Сопственикот открил дека лојалното куче било во вода повеќе од 11 часа пред рибарот да го забележи.

Вишиот наредник Баирстоу од полицијата издаде соопштение во кое ги повикува оние што сакаат да патуваат со брод да се придржуваат кон пропишаните мерки на претпазливост.

Тој инсистираше на тоа дека е важно секој што останува на водата да има појас за спасување или било кој друг пловечки објект во секое време.

Тој, исто така, апелираше до сопствениците на бродови да се грижат за безбедносната опрема што треба да биде функционална и во добра состојба.