Весна де Винчи шокираше со својот изглед по 25 дена гладување, јадејќи само 15 цреши дневно

Весна де Винча (Весна Југовиќ), сопственичката на модната агенција „Мис Ју“, на почетокот на јуни на својот Инстаграм профил објави дека повторно почнува да го „чисти телото“. Овој радикален метод вклучува пост и само внес на течности. Впрочем, не може да се каже дека менито во овој нејзин режим воопшто постои, бидејќи таа во текот на целиот ден јаде само 10-15 цреши.

Оваа новинарка, писателка и сопственичка на модна агенција ги информира своите следбеници на социјалните мрежи како и поминуваат деновите, какви резултати постигнала и кои се нејзините идни планови. „Далај Лама вели дека редовната столица е цел на животот“ Весна де Винчи веќе гладува…

Постот се заснова на начинот на живот на Далај Лама и се заснова на 10-дневно чистење кога ќе изедете само 10-15 цреши, а можете да пиете и вода, лимонада без шеќер и разни чаеви. „Вчера изедов 15 цреши, а дополнително се исчистив што повеќе. „Денес ја чувствувам таа голема радост, кога духот нежно го контролира телото, а не како порано кога се борев со животот“, вели таа во краткото видео што го објави на Инстаграм.

Она што ги запрепасти сите на мрежите е колку таа ослабе. И додека е задоволна, според многумина претерала, па коментирале дека е „како коска и кожа“, дека се „исушила“ и се „растурила“.

Важно е да се напомене дека пред било каква диета или драстична промена во исхраната, консултирајте се со вашиот лекар.