Жена од Сан Антонио објави малку шокантно видео на Твитер под корисничкото име „jolynn“! Таа го сними својот син пред огледало, …. навидум обично видео шокираше многу корисници на Твитер, но и таа самата … Видеото, кое трае пет секунди, покажува момче кое го гледа неговиот одраз во огледалото и ползи. Дали ми се чини само или неговиот одраз се движи побрзо од него? – Се прашуваше таа.

И навистина, кога ќе го погледнете ова видео, се чини дека неговиот одраз започна околу половина секунда пред момчето?! Видеото го погледнаа на Твитер (сега) скоро 4 милиони луѓе, а многумина изразија неверување во она што го видоа на приложеното кратко видео. Во друга димензија “, а имаше и такви кои тврдат дека станува збор за стар добар трик со близнаци.

Никогаш не сум слушнал за огледало со 0,5 секунди забрзана рефлексија, напишал еден корисник на Твитер. Секој знае дека рефлексиите во ретровизорите се всушност од друга димензија и дека можат да прават што сакаат, рече на шега друг корисник на Твитер. Некои рекоа дека се плашат да откријат што е причината за оваа необична ситуација.

Сепак, самата снимателка им понуди на сите најверојатното објаснување еден ден подоцна. Според нејзините зборови и објаснувања, илузијата била предизвикана од комбинација на аголот на огледалото и положбата од каде снимала?! Погледнете го видеото и проценете сами за што станува збор, односно дали е вистина тоа што го рече потоа: