(ВИДЕО)Девојчето (3) проодило иако лекарите тврделе дека никогаш нема

Девојчето прооди и покрај тешките срцеви заболувања и лекарите кои тврдеа дека таа никогаш нема да можи да оди или да зборува. Пред три години, Моли Винкот роди ќерка Миа.

Девојчето е родено со две дупки во срцето, поради што долго време била на одделот за интензивна нега како бебе, а страда и од редок синдром, генетско пореметување во развојот на мозокот кое можеби никогаш нема да и дозволи да шета или зборува.

Барем така веруваа лекарите кои ја предупредија 22-годишната мајка за тоа, но малата Миа сепак ги направи првите чекори. Нејзината мајка го сними овој важен момент и го сподели на социјалните мрежи, каде што стана вирален хит.

Малата Миа шеташе во кујната користејќи розов туркач.

Моето срце чука од радост, напиша Моли, откривајќи за „Андовер огласувач“ дека го имала туркачот долго време, но не обрнувала внимание на тоа додека не го обоиле во нејзината омилена боја..