(ВИДЕО)Жената нашла необично писмо на таванот од куќата што ја реновирала, морала веднаш да направи нешто

Мелиса Фахи беше многу возбудена што го реновираше својот дом во Њу Џерси. Едвај чекаше да започнат поправките. Но, кога започнала со поправки со сопругот, пронашла нешто неочекувано под штиците на подот на таванот. Тоа беше пожолтено старо писмо од 4.3.1945 година. Додека го читале необичното писмо, сфатиле дека зборовите во него се толку посебни што морале да го најдат сопственикот на писмото.

Писмото беше љубовна тема и беше напишано од Вирџини Кристоферсен до нејзиниот сопруг Ролф Е. Кристоферсен, кој служеше војска за време на Втората светска војна. Прекрасното и трогателно писмо јасно ја искажа нивната длабока и вистинска љубов, но и празнината што ја почувствува Вирџинија поради отсуството на нејзиниот сопруг кој беше половина свет подалеку од неа.

Мелиса знаеше дека мора да го најде тој пар или барем членовите на нивното семејство за да им го даде тоа писмо. Благодарение на социјалните медиуми, Мелиса го пронајде Ролф. 96-годишниот ветеран од Норвешката армија живеел во Калифорнија и бил вдовец во последните 6 години. Многу му значеше што може повторно да ги прочита зборовите на неговата сопруга.

Те сакам, Ролф, како што го сакам топлото сонце, а ти си тоа сонце за мојот живот, сонце околу кое се врти целиот мој живот. Погледнете ја реакцијата на Ролф на Мелиса и писмото во приложеното видео. Тоа е трогателна приказна која ќе го допре вашето срце и ќе ви ја врати вербата во вистинската љубов.