(ВИДЕО)ЗА СИТЕ МАЈКИ – ГЕНИЈАЛНО КАКО ДА СМИРИТЕ БЕБЕ КОЕ ПЛАЧЕ ЗА СЕКУНДА

По искуство од 30 години, педијатарот Роберт Хамилтон од Санта Моника смислил генијална “The hold” техника која ќе ви помогне да го смирите расплаканото бебе за многу кратко време.

Докторот Боб препорачува да на детето му ги прекрстите рачињата, па со една ваша рака да држите, а со другата рака да го придржувате за газето, агол од 45 степени.

Со оваа положба бебето полека нишкајте го горе-доле и за неколку секунди ќе престане да плаче.