(ВИДЕО)На снимката наместо коњот да ја влечи кочијата, ја влечи човекот – Сите првин се смееа а потоа се расплакаа кога ја слушнаа вистината

Човечка добрина!

Во далечниот турски град Дузче, еднаш е снимено видео од човек кој влече кочија додека коњот е врзан за кочијата и само го следи одзади.

Подоцна беше утврдено дека Тарик Току бил тој што продавал старо железо. Објаснувајќи дека го храни целото семејство благодарение на коњот и дека се грижи за него како мало дете.

Чуден е овој свет, за некого човечкиот живот не вреди ниту пет банки, а некои гледаат на коњ со почит како да е човек.