(ВИДЕО)Невестата не знаела чие презиме да земе, па се одлучиле да вртат паричка

Според традицијата, жените го земаат презимето на сопругот кога ќе се венчаат. Се верува дека така стануваат вистинско семејство и целина. Сепак, век многу се променија, а жените имаат право на избор па многу си го задржуваат само своето презиме, други ги земаат двете.

Една девојка по име Перл се двоумела дали да го земе неговото или ќе го задржи своето презиме кога се мажела за својот избраник Колин. Перл и Колин се запознале додека работеле во библиотеката на колеџот, а за време на деловната врска се „родила“ љубовна врска.

Меган Маркл во Тексас им оддаде почит на жртвите… На Перл, како што вели, не и се допаднала идејата да го смени презимето, но од друга страна сакала да го земе и неговото.

Размислувавме што да правиме, а потоа решив матичарот да фрли паричка. Писмо беше моето презиме, а глава беше неговото – рече оваа девојка.

Моментот кога матичарот фрла паричка го снимил млад пријател, а видеото е прегледано скоро 2 милиони пати.

@diaryofasolotraveler Congrats my friends!!!! ❤️🙈 #weddingtiktok #weddingtraditions #weddingtrends #weddingtok💍 #weddingtiktok2022 #weddingday #friendsgettingmarried #BridgertonScandal #WomenOwnedBusiness #OscarsAtHome #UnsealTheMeal ♬ Just a Cloud Away – Pharrell Williams