(Видео)Нојот избегал од камионот за транспорт и трчал по автопатот

Ној бил забележан како трча на автопат во Тијанџин, Кина, откако наводно избегал од камион за транспорт.

Полицијата на крајот успеала да ja фати птицата без никакви повреди на неа или на другите.

Погледнете го видеото во продолжение