(ВИДЕО)Овој дом за стари лица изгледа сосема нормално однадвор, но внатре има вистинско изненадување.

Овој дом за стари лица изгледа сосема нормално однадвор, но одвнатре има вистинско изненадување. Уредено е да изгледа како мала населба.

Луѓето живеат во мали куќички украсени според нивните потреби.

Идејата за таков дом доаѓа од терапевтот Џaина Макења. Секој детал е прилагоден за луѓето кои страдаат од Алцхајмерова болест. Просторот е уреден да ги намали чувствата на вознемиреност и депресија.

Погледнете го и споделете го видеото со пријателите: