(ВИДЕО)Половина од зградата ја срушил со багер бидејќи сопственикот не сакал да му исплати

Сопственикот на зградата во германскиот град Блумберг му должел 4,9 милиони евра. По расправија со сопственикот кој одбил да му ги исплати парите, багеристот решил да се одмазди наутро.

Багеристот откако работодавецот не му исплатил пари за работата што ја завршил, на новоизградениот објект чиј изведувач бил тој направил штета од над половина милион евра.

Никој не е повреден, зградата била празна, а околу 50 луѓе со неверување гледале како тој избезумено маршира кон зградата и се урива пред него. Погледнете го видеото. Сопственикот на зградата во германскиот град Блумберг му должел 4,9 милиони евра. По расправија со сопственикот кој одбил да му ги плати парите, багерот решил да се одмазди во средата наутро.

Застанал дури кога му пукнало хидрауличкото црево на багерот. Полицијата го опколила теренот во случај багер да ги оштети резервоарите со гас во зградата, а штетата се проценува на 499.000 евра.

По инцидентот, багеристот заминал со автомобил, а подоцна и се предал на полицијата.