(ВИДЕО)Светот треба да го види ова – вели докторот кој остана да им помага на трудниците за да се породат во Украјна

Д-р Јуриј Херман е акушер во Херсон, украински град кој беше нападнат од руската армија.

Тој продолжи да им помага на мајките да се породат во текот на борбите.

Жените што раѓаат или штотуку се породиле мора секој ден да одат пеш до засолништето во подрумот на болницата иако има многу скали .

Светот треба да го види ова – вели Херман.