(ВИДЕО)Тинејџерка се обиде да го собори Гинисовиот рекорд со лет околу светот

Во август, девојката со британско-белгиско потекло тргна од аеродромот Кортријк-Вевелгем во западна Белгија на патување од 51.000 километри, кое опфати пет континенти и 52 земји, вклучувајќи ги САД, Гренланд, Русија и Колумбија.

„Беше предизвик“, им рече Радерфорд на новинарите на меѓународниот аеродром Гимпо по пристигнувањето од Владивосток со нејзиниот прилагоден ултралесен авион Shark, најбрзиот микролесен авион на светот.

Погледнете го видеото