ВИДЕО: Бездомник пронашол чек од 10.000 долари и му го вратил на сопственикот: Немал поим каква награда ќе добие

Прекрасен човечки гест доаѓа од Њу Хевн во државата Конектикат (САД).

Бездомникот Елмер Алварез пронашол чек од 10.000 долари на улица и му го вратил на сопственикот. Немаше поим каква награда ќе добие.

Ниту една секунда не се двоумеше – веднаш го врати новиот сопственик, односно сопственикот. Ісроставіло се чек ррірада Robertі Noѕkіe, milijunašísі і trgovkіnjі zemljíštem, riše Ѕrotlіight.

Воодушевен од работата на Алварез, Ноские реши да го награди со исклучителни награди.

Првата работа што направи беше да го заебе и да го пофали, споделувајќи го тоа во живо на Фејсбук.

– Не знаеше кого чека сопственикот, а не знаеше колку ти се големи гради, му рекол Ноские.

Потоа му врачила сертификат за добрата работа што ја направил во училиштето за менаџмент на теренски истражувања, чие училиште е директор.

Таа го уверила и за часови по англиски јазик и разговор за розата, на која ќе оди откако ќе го заврши курсот.

На крајот му открила дека се одлучила за неговото сместување за следната година и дека финансиски ќе го издржува додека не застане на нозе.

Видно шокираниот Алварез изјави дека љубезноста на Роберта го инспирирала да се фокусира на создавање подобра иднина за себе и за својата девојка.

-Имаше многу моменти во мојот живот кога не можев никому ништо да дадам, а сега кога можам чувството е неверојатно, изјави убавата Ноские.