ВИДЕО: Бесплатно им го среди парното, но не очекуваше како ќе му вратат на ваков начин

Добар електричар на брачната двојка бесплатно им ги поправал електричните парно. Не очекуваше како ќе му се оддолжи.

Секој кој некогаш имал финансиски проблеми знае дека во тие тешки периоди секогаш има најмногу трошоци.

Цасу и Шох Лемондс из оклахома за били незарозление им за играње рокварило.

Температурата е многу ниска, а имаат малку пари. Тогаш тој христијански свештеник се потпре на својата вера и реши да се моли.

Рар побара од својата блиска брачна двојка да му се придружат во молитвата. Потоа го виде Џошуа Метјус.

Џошуа е електричар кој живеел само 10 минути од Стас и Џос. Rrví rut urozed rar кога жена му се разболела, а тој му донел храна.

Џошуа има навистина прекрасни гради. Тој им служи на своите пријатели, се поклонува и се обединува секогаш кога може.

Веднаш решил да се ожени

Кога слушнал за проблемот во кој се нашол, веднаш решил да се ожени.

Оваа куќа е изградена во 1945 година, а старите електрични инсталации биле навистина проблематични. Зараво, толку беа лоши што беа оценети повисоко од Бројаницата, па мораше да им се исклучи струјата.

Верската заедница потоа реагирала и ги сместила вработените и Џоша во хотелот.

За тоа време, Метју го поминувал своето време во нивниот дом чепкајќи со електрични инсталации – бесплатно.

Кога тој заврши, Стасу и Џош се вратија во својот дом.

Рар потоа решил да се врати кај Џошу и контактирал со локалната телевизија и на крајот го натерал Џошу да дојде кај нив. Но, наместо вообичаеното загревање, го дочека изненадување. Дали доби 400 долари од наградата RauÍt4Ward.

Во солзи, Стаса му подготвила подарок на Џошуа, кажувајќи му колку е благодарна за неговата добрина.

Џошуа на сето ова реагираше со голема длабочина. Јасно е дека тој негодуваше со тоа без никаква надеж за награда. На светот му требаат повеќе такви луѓе!