ВИДЕО: Вдовица гледала фотографии од својата венчавка, а потоа открила детал кој и го скрши срцето

Доколку се препознаат навреме, ваквите болести можат успешно да се лекуваат.

Свадбената фотографија на овој редок пар криеше неверојатна тајна. Нејзиниот сопруг веќе некое време се однесувал чудно, а набрзо било откриено дека има тумор на мозокот.

По венчавката, Ема и Џастин Сотилард од Велика Британија со нетрпение го очекуваат својот меден месец. Мислам дека рутирањето нема да се претвори во кошмар. Едно утро Џастин решил да ѝ се развика и да и каже да излезе од дома. Неговиот изглед ја шокираше, бидејќи беше бремена во седмиот месец.

Не долго после тоа, лекарите откриле дека тој боледува од агресивен и смртоносен тумор на мозокот. Му рекле дека со хемотерапија, третман и итна операција ќе му го продолжат животот за две години. Младиот пар бил шокиран од ова сознание. И покрај стресните ситуации низ кои поминала, Ема во 2015 година го родила здравото девојче Миа.

Во тој период се одлучил за хемотерапија. Ќерка си ја гледал само за викенди. Четири месеци подоцна било утврдено дека туморот пораснал и метастазирал. Ема верувала дека му остануваат само уште две недели живот, па решила да го врати дома од болница. Поживеа уште малку и во следниот Вожиќ го прослави својот 30-ти роденден.

Во јуни 2016 година, Џастин се ожени. Оттогаш таа се занимава со хуманитарна работа во корист на луѓето кои боледуваат од истата болест. Симптомите на оваа болест се многу агресивни и можат да бидат штетни за околината.

Како што се сеќава Ема, нејзиниот сопруг се однесувал малку чудно на свадбата. Денеска кога ќе ги погледне фотографиите од венчавката сфаќа зошто било така. Ема верува дека нејзината приказна ќе биде инспирација за луѓето да забележат фатални смртни случаи и можни болести на време, порано отколку што ќе се случи. Доколку се дијагностицираат навреме, ваквите болести можат успешно да се лекуваат.