ВИДЕО: Возач упадна на рели трката во Хрватска, ќе се судреше со натпреварувач

Организаторот на 12. Карчер рели Кумровец, преку соопштение и видео информираше за инцидентот што се случи на вториот ден од релито. „За време на брзинскиот тест 9, Десиниќ 3, несовесен цивилен возач, и покрај предупредувањата на судијата, ја проби безбедносната лента, со возилото влезе на патеката за тестирање на брзина и возејќи во спротивна насока од правецот на движење на натпреварувачите ја загрози сопствената безбедност и безбедноста на учесниците во натпреварот.

За само неколку секунди возење по патеката во спротивна насока, возачот за малку ќе предизвикаше верижен судар со екипажот на станицата бр. 33 Гласенчник/Пистотник. Трагедија беше избегната со бравурозната реакција на рели-возачот, кој избегна судар кој го заврте го тркачкиот автомобил на тревникот покрај патот, се вели во соопштението.

Набргу цивилното возило беше отстрането од патеката за тестирање на брзина, повикана е полиција, која утврди дека возилото го управувало лице во алкохолизирана состојба соопштија организаторите.