(ВИДЕО) Ги одвел децата од бездомниците да ги нахрани, а потоа сметката ги остави без текст

Оваа трогателна приказна ни доаѓа од Индија, од хотелот Сабрина во градот Малапурам.

Ахилеш Кумар седеше до прозорецот на споменатиот хотел и ручаше, и додека го јадеше својот скап оброк, виде слабо и гладно момче како стои на улица.

Ахилеш му дал сигнал на момчето да дојде во ресторанот. По неколку минути, момчето влезе во ресторанот заедно со сестра му што ја држеше за рака.

Ги праша што би сакале да јадат, а тие срамежливо покажаа на неговата чинија и рекоа дека сакаат да јадат исто како него. Кога завршија со јадењето, Кумар го повика келнерот да му донесе сметка за да му плати.

Но, кога келнерот ја донесе сметката, Кумар остана без зборови кога виде што пишува на сметката…

Погледнете го и споделете го видеото со пријателите: