(ВИДЕО) Град кој изгледа како силуета на човек!

Centuripe, мал град сместен во ридовите на Сицилија, е познат како „балконот на Сицилија“ поради прекрасните погледи над Етна, но малкумина знаат дека од воздух овој град изгледа како силуета на личност! Пио Андреа Пери, 32-годишен локален фотограф, неодамна го искористи својот дрон за да го сними уникатниот облик на малиот град Сентурипе од небото. Откако го откри необичниот облик на својот град за прв пат додека го гледаше на Google Earth, Пери реши да го земе својот дрон и сам да го провери.

Тој бил толку изненаден од она што го видел на својот монитор што направил неколку фотографии и ги споделил на социјалните мрежи, каде речиси веднаш станале вирални. Од прав агол, Centuripe изгледа како силуета на личност со испружени раце и нозе. „Целиот свет беше во неверување во бизарната форма на овој град, La cittadina di Centuripe, многумина не веруваа дека е вистина и мислеа дека фотографијата сум ја нацртал на компјутер“, изјави младиот италијански фотограф за DailyMail.

Но, кога ја сфатија вистината додека пребаруваа на Google Earth, многумина од нив лично му се извинија на фотографот за тоа што ми го кажаа. „Беше тешко да се направи шут, а морав да користам повеќе снимки поради ограничувањето на висината на дронот. Рачно превиткав околу 18 кадри во постпродукција и ми требаа два часа монтажа, многу сум задоволен од резултатот“, изјави Пио за својата најпопуларна фотографија. ”

Откако воздушните фотографии на Пио од Centuripe почнаа да привлекуваат меѓународно внимание, градоначалникот го покани младиот уметник да организира изложба и да ја претстави својата работа.
Погледнете го видеото: