ВИДЕО: Жена запознала изгубено девојка во природа, нешто и кажало дека е во опасност

Мајчинскиот инстинкт го спасил овој млад планинар од сигурна смрт!

Ненси Абел не можела да престане да се грижи откако ја нашла Кетрин Гроен сама во шумата. Тоа е добро. Мајчински инстинкти спасиле млад планинар од сигурна смрт!

Ненси Абел била на планинарење по патеката Пацифик Крест во државата Вашингтон кога налетала на млад планинар од Германија.

Нејзиното име е Катарина Гроне. Кога двајцата почнаа да разговараат, Катарина и кажа на Ненси за нејзиното досегашно патување.

Она што Ненси не го знаеше беше причината поради која Катарина патуваше од Германија до САД за да го заврши пешачењето.

Ја изгубив надежта во човештвото“, изјавила Катарина.

Катарина се откажа од луѓето. Но, она што не го знаеле е дека нивната средба била сè само не случајна. Тоа беше божествена интервенција. Бог ги собрал двајцата поради една многу важна причина.

Средбата со екскурзионерот се претвори во божествена интервенција

Катарина ѝ рекла на Ненси дека планира да пешачи сè до канадската граница, што го вклучи алармот во главата на Ненси.

„Таа беше од Германија. Немаше поим во што се впушта“, објасни Ненси.

Иако Катарина беше сигурна дека ќе биде добро, Ненси упорно се обидуваше да ја одврати да продолжи сама да планинари. Ја играше дури и на матичната карта.

„Всушност ѝ реков: „Да беше моја ќерка, не би ти дозволила да го правиш тоа“, вели Ненси.

Откако веќе пешачеше повеќе од 4.000 километри сама, Катарина немаше желба да застане. И покрај тоа што Ненси се обидуваше да ја одврати од тоа, Катарина донесе цврста одлука.

„Тоа беше последен пат кога ја видов“, објаснува Ненси.

Дури и по враќањето дома, Ненси не можела да се ослободи од чувството дека нејзината нова пријателка е во сериозна опасност.

Мајчиниот инстинкт спасува млад планинар

Ненси сè уште беше загрижена за Кетрин. Знаејќи дека младата девојка нема снежни чизми, многу внимавала на временската прогноза. Откако било прогнозирано дека ќе паднат околу 60 сантиметри снег, таа повеќе не можела да го игнорира својот страв.

„Бев под голем стрес. „Се чувствував должна некако да добијам нејзина помош“, рече таа.

Беше чудно да се јави на 911. Технички, Катарина не беше пријавена за исчезната, а Ненси беше странец. Но, некако успеа да го убеди тимот за помош сериозно да го сфати нејзиното претчувство. Фала му на Бога за тоа бидејќи мајчинскиот инстинкт го спасил младиот планинар од сигурна смрт!

Откако канцеларијата на шерифот на округот Сномиш конечно ја пронашла Катарина токму онаму каде што Ненси им рекла да погледнат, ја нашле како се смрзнува. Да не ја нашле, претпоставуваат дека ќе имала уште еден ден да живее.

Пред да се врати во Германија, Катарина ја прифатила поканата на Ненси да ја посети. Таа сакаше да и се заблагодари на жената што ја спаси на повеќе начини. Не се работеше само за спасување на животот на Кетрин. Неподготвеноста на Ненси да се откаже од нејзината потрага ѝ помогна на оваа девојка да ја врати вербата дека некогаш ја изгубила.

„Некој се грижеше“, рече Катарина.

За другите луѓе кои сакаат да им се врати надежта, Катарина има неколку совети.

„Дојдете во Америка“, рече таа.

Бог ги спојува луѓето од различни причини. Тој, секако, ги спои двете за многу добра цел!