ВИДЕО: Извадиле скршен дрон од реката и на него пронашле необично видео

Дрон пронајден на дното на реката Америка во близина на калифорнискиот град Сакраменто сокри возбудлива снимка која открива што се случило пред да заврши во вода.

Се претпоставува дека дронот останал без батерија или врска со контролорот и почнал да се спушта и на крајот потонал во реката.

Мајк Пели, кој подоцна го пронашол дронот, открил што има на снимката зачувана на мемориската картичка.

Што се случувало пред падот погледнете во видеото: