ВИДЕО: Изгледа како обична дрвена куќа во Сибир, но она што се крие под неа е неверојатно

Длабоко под површината на Сибир се наоѓа она што еден ден би можело да го спаси човечкиот род.

Не, тоа не е робот за доставување, туку „Ноева арка“ за храна.

Под оваа куќа има над 1,5 милиони различни семиња од секаков вид овошје и зеленчук, кои би се користеле во случај на голема природна катастрофа.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: