ВИДЕО: Изгледа како свадба од бајките, но крие страшна вистина!

Низ светот се случува нешто страшно и за тоа ретко се зборува.

УНИЦЕФ направи шокантно видео за да ги приближи луѓето до оваа приказна на која и се посветува премалку внимание.

Премногу млади жени, поконкретно девојки, се соочуваат со овие животни околности ширум светот.

Бракот на девојки е вообичаен во многу земји и тоа е приказна која никогаш не може да заврши добро.

Ваквите бракови најмногу доведуваат до физичка, сексуална и психичка злоупотреба на девојчињата.

15 милиони девојки ќе бидат принудени на брак оваа година пред да наполнат 18-ти роденден.

И нивното детство ќе биде прекинато!

Погледнете го видеото и споделете со вашите пријатели: