ВИДЕО: Китот кукаше со денови бидејќи бил заглавен меѓу карпи, а кога овој човек налетал се случило ова…

Китовите навистина заземаат посебно место во срцата на љубителите на животни. Тие се убави, исклучително интелигентни и можат да комуницираат едни со други.

Тие се на врвот на синџирот на исхрана, но понекогаш можат да дојдат во ситуација да се немоќни, како онаа што ја доживеал еден кит. За среќа, брзата акција на неговиот спасител го спасила.

Во 2015 година овој кит се заглавил меѓу карпи во морето. Така ги поминал следните неколку часа, а како што одминувало времето состојбата му се влошувала. Верувале или не, китот не можел да престане да плаче.

За жал, спасувачите предоцна го слушнале неговиот плач, иако имало уште време да го спасат.

Веднаш го покриле со ќебиња за да го заштитат од сонцето. Тешко беше да се премести од местото каде што беше. Иако била исплашена и почнала да дише забрзано, знаела дека се тука да и помогнат, а не да ја повредат.

Карпите беа премногу остри, а постоеше можност да ја изгребат по цела. Единственото нешто што можеле да направат спасувачите е да ја одржат влажна и да ја заштитат од сонцето.

Конечно, по 8 часа заробеништво, таа можеше слободно да плива во водата.

Ако требаше да остане во толку тешка состојба, веројатно немаше да преживее. Овие спасувачи се навистина херои, објави порталот „magazin.ba“.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: