Видео кое го погледнале 7 милиони луѓе – Открила зошто служат рачките во колите… Сме биле во заблуда

Повеќето луѓе знаат дека има држач за раце над совозачкото седиште, кој служи за придржување кон ситуации кога тоа е неопходно. Веројатно сте се залепиле за вратата или за возачкото седиште во автомобилот во случај на посилна кривина, без да гледате над вашата глава каде го имате она што ви треба. Повеќето луѓе знаат дека има држач за раце над совозачкото седиште, кој служи за придржување кон ситуации кога тоа е неопходно.

Многумина мислат дека тој стои таму само како инстант решение и дека неговата улога и функција не се најдобро дизајнирани, туку така мислат само неинформираните и неинформираните. Но, се чини дека досега биле сите, или барем повеќето.

Девојката на TikTok сподели што всушност служат овие рачки и како се користат. Многумина беа изненадени и шокирани што воопшто не го пробале на своите автомобили и што го откриле после 4 децении. Видеото го погледнале повеќе од 7 милиони луѓе.

Девојката ја извадила рачката над совозачкото седиште и ги повлекла штипките внатре од двете страни на рачката, кои служат за фиксирање на држачот за рака. Така можете да закачите нешто, да кажете одело на закачалка или едноставно да се залепите без проблеми.

@sanne_vberkel I was today years old #fyp #fy #car #didntknow ♬ Congratulations – Tik Toker