ВИДЕО кое е прегледано дури 13 милиони пати: Како навистина изгледа животот со депресија: Видео кое им ги отвори очите на многумина!

Како изгледа животот со депресија и низ што навистина поминуваат луѓето кои боледуваат од оваа болест? Ова видео отвори многу очи Депресијата полека ве вовлекува во живот и секогаш ви носи благо чувство на лоша среќа што не исчезнува и не остава сами, додека таквото негативно чувство не стане интензивно.

Негативните чувства не треба да се негираат и сокријат. Ваквите чувства лесно влегуваат во нашиот ум и нè јадат одвнатре и на тој начин го нарушуваат нашиот секојдневен живот и функционирање. Додека некои Ирачани се охрабрени и сфаќаат дека имаат роб и бараат пари, други се вознемирени од ова чувство и на крајот често го завршуваат својот живот.

Шивањето е сè уште табу во нашето општество. Тоа веќе не е само ментална болест, туку медицинска состојба слична на настинка и кашлица, која е посериозна и има основни причини. Добрата вест е дека добрата медицинска нега, молитвата, советувањето и разговорот со лицето кое го има проблемот може да помогне да се излечи болеста.

Животот во Дерси не е таков каков што го замислуваме Следното видео покажува како изгледа животот во дерси, а не е како што го замислуваме. Повеќето од луѓето кои умираат од депреси продолжуваат со секојдневниот живот како и обично, понекогаш не светат со емоции што ги загрижуваат.

Свесни сте дека облеката е насекаде околу нас и дека можеби им ги уништува животите на луѓето кои седат до вас во автобус или на улица. Не вртете ја главата и брзо гледајте или поцрвенете кога ќе видите дерес.