Видео: Лудо спуштање наназад по ски скокалница

За вакво нешто е потребна многу голема храброст но и лудост.

„Луд“ и прехрабар скијач се спушти по ски скокалница скијајќи наназад! Покрај тоа направи и две салта?!

За вакво нешто е потребна многу голема храброст но и лудост.

Храбриот“ ски скокач е 23 годишниот Фабијан Бош, тој е „ freeskier”, скијач во слободен стил која сака да изведува неверојатни работи на скии.

Сега Фабијан отишол чекор понатаму и го стори можеби најлудото нешто во живото, се спушти назачки низ ски скокалница.

Бош по спуштањетпо назачки низ скокалницата успеа од посебно поставена платформа да направи скок и две салта во воздухот.

Прехрабриот скијач се спушти низ 140 метарската скокалница во Енглберг со брзина од 90 километри на час.