ВИДЕО: Мало невнимание на мајката било доволно за нејзиниот син да направи штета од 100.000 долари

Неодамна мајка си го однела синот Трој (5) на свадба на својата пријателка во Канзас. Во текот на целата церемонија момчето беше мирно и добро воспитано.

Кога се заврши, Аманда го држеше Троја за рака и отидоа на приемот. Аманда го оставила сам на само неколку секунди додека се збогувала со младенците.

Троја веднаш залута низ ходникот и здогледа прекрасна стаклена скулптура, која го привлече неговото внимание. Ја допрел и таа веднаш паднала. Се распарчи на илјада парчиња откако падна на земја.

Аманда ја слушнала вревата и веднаш истрчала бидејќи се плашела дека Троја е повреден.

За среќа, имал само неколку гребнатинки, но тогаш настанал вистинскиот проблем – од Аманда било побарано да плати шестцифрена сума.

Скулптурата вредна над 130.000 долари. Неговата мајка тврдела дека тоа не е соодветно заштитено и ги прашала зошто толку вреден предмет не е ставен во заштитна футрола.

Сепак, овие родители се одговорни за она што го направило момчето и ова секогаш треба да биде потсетник да ги држите вашите малечки подалеку од очите.