(ВИДЕО) Мачето стоеше беспомошно на поплавената улица. Заради реакцијата на овој човек, сите му ја симнуваме шапката!

Вистинско чудо е што во ваква ситуација, еден човек го забележа ова беспомошно маче.

Целиот град беше преплавен, автомобилите се движеа силно, прскаа со вода. Нивото на водата на улицата беше толку високо што мачето можеше само да стои и да се надева дека некој ќе го спаси.

Токму тоа се случи. Мажот излегол од автомобилот и се сопнал преку водата до несреќното животно.

Зеде замрзнато маче натопено во вода и го стави во неговиот автомобил.

Каков херој, нели?