(ВИДЕО) Младоженецот дошол пред куќата од невестата и почнал да игра кошарка

Овие невеста и зет станаа вистински хит на социјалните мрежи, откако се појави видео од пристигнувањето на младоженецот кај невестата, на кое младенците покажуваат роднини и пријатели, малку изменети народни обичаи при пристигнувањето пред куќата на невестата.

Младоженецот Петар Кутлешиќ, кошаркар од Ужице, дошол пред куќата на својата невеста со кошаркарска топка и почнал да дава кошови на кошот пред куќата. Видеото од ова оригинално пристигнување кај невестата е објавено на страницата „Огласна табла на Ужице“.

Набргу откако беше објавено на социјалните мрежи, видеото го привлече вниманието на корисниците на Инстаграм и Фејсбук, кои не го криеја ентузијазмот за овој потег на младенците.