ВИДЕО: Мора да ја слушнете урнебесната вокализација на оваа фока

ВИДЕО: Мора да ја слушнете урнебесната вокализација на оваа фока.

Фоката испуста невообичаени крици.

Алекс Кауан е водач на експедиција во индустријата за поларни туризам и додека патувал низ Јужна Џорџија, суб-антарктички остров, наишол на некои возрасни слонови фоки.

Фоката лежела пред гробиштата во Гритвикен додека почнала да испушта крици кон парот.

Ќе пукнете во солзи од смеење откако ќе ги слушнете урнебесните вокализации на оваа симпатична фока…