[ВИДЕО] Му пријде на бездомник и му даде патики, но тоа што го направи во 2:42 не остави без зборови…

Бездомништвото не е проблем само на една земја.

Само во Европа три милиони луѓе живеат на улица, а во САД повеќе од половина милион луѓе, од кои четвртина се деца, се бездомници поради тешко наоѓање станови низ целата земја.

Јутјуберот „ОмарГошТВ“ решил на својот син да му покаже како живеат бездомниците во Тампа, Флорида и да им подари некои од најосновните работи за барем малку да им го разубави животот.

Погледнете го ова многу емотивно видео: