(ВИДЕО) Неколку минути пред свадбата, младоженецот ја фатил за рака невестата и ја открил вистината за себе

Сега знае за каков маж се омажила! Свадбата може да биде збунувачка. Вие, всушност, се одлучивте за една голема животна обврска – заложбата дека ќе го поминете целиот живот со некого, дека ќе се грижите за таа личност и ќе бидете со неа и во добро и во лошо. Бидејќи не можеме да видиме во иднината, во овие одлучувачки моменти понекогаш сме неодлучни и неизвесни. Но, нема многу што можеме да направиме за тоа.

Најмалку што можеме да посакаме е богобојазлив партнер кој знае како да се однесува со својот брачен другар. Таков партнер е оној кој живее според Божјите учења. Некои од нас се доволно среќни да бидат благословени со таков партнер. Новата невеста Меги Ервуд неодамна се приклучи на таа листа на среќа.

Кога Меги одеше по патеката за конечно да се придружи со нејзиниот сопруг, Марин Кејлеб Ервуд, дозна дека тој е човекот што отсекогаш го посакувала. Кејлеб и кажа на Меги дека мора да направи една работа пред да каже да. Тој рече дека пред да започне венчавката, морал да се погрижи за една работа.

Требаше да се моли со сопругата. И му требаше тоа сега. Тој прекрасен момент го снимил фотографот Двејн Шмит, кој признал дека не можел да ги задржи солзите. Чувствата беа на врвот.

Според традицијата, невестата и младоженецот внимавале да не се видат пред да влезат во црквата. Наместо да се гледаат, тие се држеа за раце со грб еден кон друг, а Калеб побара Божји благослов за нивниот брак