ВИДЕО: Оваа лимузина на претседателот на Соединетите држави е најбезбедното возило во светот. Вакво нешто нема да видите ниту во филмовите за Џејмс Бонд

Претседателот на Соединетите држави е еден од најмоќните светски лидери, што ја прави неговата безбедност врвен приоритет за таа земја.

Покрај тоа што на располагање има специјално дизајнирана летечки – авионот „Air Force One“, поради честите патувања по копно, претседателот на САД се вози и во специјално опремена лимузина.

Станува збор за специјален Кадилак опремен со најнова технологија, специјален оклоп и специјално стакло со дебелина од 12 см, што може да запре сите видови муниција.

Погледнете како изгледа блиндиран автомобил вреден 1,5 милиони долари: