ВИДЕО: Овој германски овчар цел живот го држеле заврзан, па потоа за прв пат во животот го видел морето

Хершел е прекрасен германски овчар кој за жал бил запоставен од неговите невнимателни сопственици.

Беше на синџирот пет години и никогаш не ја доби љубовта и вниманието што ги заслужува.

Кога луѓето го спасиле и го однеле во азил, тој бил воодушевен од неговата нова околина. За жал, азилот не можеше да ги исполни неговите потреби.

Кога едно семејство го прими, неговата среќа и возбуда ги замени со агресија и изгледаше дека ќе го помине остатокот од својот живот во бокс.

За среќа, се појави семејство кое имаше доволно простор за Хершел.

Од нив ја доби сета медицинска помош и внимание што му беше потребно. Решиле дека треба да има интересен ден посветен на него.

Прво го однеле да си игра на снегот, што го воодушевило. Тој, исто така, можеше да се гушка со деца кои го намалуваа неговиот темперамент.

Конечно успеал да истражува, да трча и да ужива во сето она што дотогаш му недостасувало.

Кога го однеле на плажа, не можел да се задржи.

За прв пат во животот почувствувал песок меѓу прстите. Погледнете ја неговата реакција кога за прв пат влезе во океанот.