(ВИДЕО) Ослободи заробен див коњ – наместо да побегне, му го стопи срцето

За жал, вообичаена практика е луѓето да им ги врзуваат задните или предните нозе на дивите коњи за да не можат да избегаат.

Иако е многу тажно, покрај луѓето кои сакаат да ги повредат овие животни, има и оние добри луѓе, како овој човек, кои ќе застанат да му помогнат на животното на кое му е потребно.

Кога ветеринарот го видел врзаниот коњ, решил да му помогне и го ослободил.

Кога го направи тоа, сите ние би очекувале коњот да побегне што е можно побрзо бидејќи тоа е природен инстинкт на диво животно да бега од луѓето.

Наместо тоа, овој прекрасен коњ станал на нозе и го бакнал ветеринарот.

Навистина прекрасен начин да му се заблагодариме.