ВИДЕО: Патка упорно му квакала на маж кој минувал, а потоа сфатил дека и треба помош

Мајките патки мора постојано да внимаваат на потенцијална опасност.

Една патка во Феникс неодамна се нашла во таква ситуација кога нејзиното пајче паднало во канализација.

За среќа се појавил добар човек кој им помогнал.

Кога човекот наиде на патката, таа очајно се обидуваше да го привлече неговото внимание.

Се приближил до канализацијата до која го одвела патката и слушнал звуци од внатре.

Видел неколку заглавени пајчиња и повикал помош.

Човекот веднаш повикал противпожарна служба да ги извести за пајчињата. Пожарникарите веднаш дошле да ги извлечат.

Штом успеале да ги однесат на сигурно, пајчињата веднаш дотрчале кај нивната мајка.

Погледнете го и споделете го видеото со вашите пријатели: