Видео: Пингвин се спаси од орка кит со скок во чамец со туристи

Оваа неверојатна случка е забележана во студените води близу Антарктикот.

Китовите биле во интензивна потрага по храна кога забележале мал пингвин.

Но, нивната трка по храна на среќа на малиот пингвин завршила неуспешно. Гумен чамец полн со туристи бил спасот за пингвинот од гладните орка китови.

Спасувачкиот скок во чамецот може да се види во 2 -37 мин. во видеото.