ВИДЕО: Планинар шетал во шума, а потоа слушнал необични звуци кои доаѓаат од пештерата. Знаеше дека мора брзо да реагира!

Џо Дан е еден од оние луѓе кои уживаат во природата и прошетката ги опушта. Еден ден додека планинарел, наишол на ситуација кога морал да одлучи дали да направи нешто или само да замине.

За време на планинарењето, слушнал необични звуци кои досега не ги слушнал во шумата. Тој рече дека тоа е толку страшен звук што никој не сака да го слушне во својот живот, но сепак одлучил да види од каде доаѓа. Слушајќи, тој дојде во една пештера среде оваа пустина.

Тогаш сфатил дека звукот е всушност крик за помош од куче заробено во пештера. Не можел сам да излезе надвор, а подоцна Џо дознал дека таму поминал 3 недели.

Знаел дека не може сам да го спаси, па ги искористил социјалните мрежи за да му помогне. Други планинари кои слушнале што се случува, веднаш дошле да му помогнат на кучето.

Кога ја извлекле, таа била неописливо среќна и возбудена. Се тркалаше во тревата и ја чешаше стомакот, а тие ја хранеа и и даваа вода. За среќа, таа имаше ознака на нејзината јака и тие брзо ја најдоа нејзината сопственичка Сали за да и кажат дека е пронајдена