ВИДЕО: Погледнете што се случува кога ќе фрлите магнет низ бакарна цевка!

Сите знаеме што е магнет и кои се неговите својства.

Она што можеби не го знаеме е, како ќе се однесува магнетот кога ќе го фрлиме низ бакарна цевка?

Погледнете го ова интересно видео кое ќе ви открие што се случува кога магнет ќе помине низ бакарна цевка.

Со оглед на својствата на магнетите и бакарот како метали, добиваме чувство дека гравитацијата навистина не работи во моментот кога магнетот минува низ цевката.

Доколку ова ви е интересно, споделете го со вашите пријатели, веруваме дека ќе им се допадне и на нив!