ВИДЕО: Поштарот забележал вознемирено 2-годишно момче на улица, а потоа открил застрашувачка сцена во куќата!

Поштарот забележал вознемирено момче (2) на улица, а потоа открил застрашувачка сцена во куќата Поштарот Стивен Гарофало забележал вознемирено двегодишно момче на улица, а кога влегол во својата куќа го дочекала застрашувачка глетка. Стивен Гарофало со години доставува пошта во Њу Џерси. Кога забележал нешто необично, знаел дека мора брзо да реагира.

Гарофало се смета за многу важен дел од заедницата во која ја доставува поштата. Сите го знаат по име, а неодамна стана и нивен херој. Едно утро, додека ја доставувал поштата, видел 2-годишно дете надвор од својот дом. Момчето изгледаше вознемирено. Детето го препозна Гарофало, па дојде кај него.

Гарофало го праша момчето зошто е сам надвор и каде е неговата мајка. Момчето покажа со прст кон куќата. Гарофало и се јави на мајка си, но никој не одговори. Потоа влезе во куќата. Мајката на момчето лежела без свест Мајката на детето, Стефани Вилсон, лежела во несвест на подот. Гарофало веднаш се јавил на 911 и им рекол да побрзаат. Проверил дали има знаци на живот и ја ставил мајката во странична положба. Откако направи се што можеше, се сврте кон момчето и му рече дека се ќе биде во ред.

Брзата помош набрзо пристигнала и болничарите успеале да ја оживеат мајката. Набрзо откриле дека мајката се онесвестила поради реакција на новиот лек. Лекарите ја промениле терапијата за да не ѝ се повтори тоа на мајката. Наскоро, веста за работата на Гарофало почна да се шири низ соседството.

Луѓето почнаа да го нарекуваат херој и да му честитаат кога го видоа. Но, тој остана многу скромен и рече: ,„Мајка ми велеше дека секогаш треба да им помагаме на луѓето на кои им е потребна. И едноставно тоа е тоа“.

Поштарот доби награда за храброст

Неговата мајка Стефани Вилсон сега го смета за вистински херој. Тој дури доби и голема награда од неговата компанија за неговиот чин на храброст.

Сега членовите на таа заедница можат да бидат спокојни затоа што имаат толку прекрасен човек кој сигурно ќе помогне ако некој се најде во неволја.

Но, во сегашната ситуација, иако мерките на претпазливост се релаксирани, сите треба да им се заблагодариме на нашите поштари и поштенски службеници. Тие работеа неуморно додека пандемијата на коронавирус беше на својот врв.

Тие го ризикуваа своето здравје за да можеме да ја добиеме нашата пошта.

Не заборавајте да му се заблагодарите на вашиот поштар за неговата посветеност на работата во овој многу тежок период.